-->

Recipe: Delicious Pulut kaya

Pulut kaya. Pulut Tai Tai) is a popular Nyonya dessert, the meaning of "pulut tekan" is Kuih Pulut Tekan is always served with kaya (coconut egg jam), therefore it is also called "Kuih Kaya". Pulut Tai Tai) is a popular Nyonya dessert, the meaning of "pulut tekan" is "pressed glutinous rice". Keng Nam's Pulut Kaya has stood the test of time.

Pulut kaya Pulut tekan literally translates to 'pressed glutinous rice'. The colour of the…» Similar photos Toast with Kaya & Butter Pulut Tatar Pulut Seri Kaya Telur atau dipanggil Sekaya Telur oleh orang Kelantan adalah salah satu dari kuih istimewa Kelantan yang menjadi kegemaran saya sejak kecil. Pulut Tatai, also called Pulut Tai Tai, is a Nyonya kuih made of glutinous rice. You can have Pulut kaya using 5 ingredients and 11 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Pulut kaya

  1. Prepare 1 kg of Beras pulut.
  2. Prepare 750 gram of Air santan (air dan santan).
  3. Prepare secukupnya of Daun pandan.
  4. It's secukupnya of Daun pisang.
  5. Prepare sedikit of Garam.

The rice for making pulut tatai is dyed with butterfly pea flower The pulut tatai is usually taken with a dab of kaya on it. Pulut Tai Tai or Blue Glutinous Rice Cake is a Nyonya Kueh served with Kaya. I used the Bunga Telang I picked from my cousin's garden. I had already prepared the Pandan Kaya earlier which… Rule number one: Pulut tai-tai (or pulut tekan) and kaya go hand-in-hand.

Pulut kaya step by step

  1. Rendam beras pulut semalaman.
  2. Air santan (air + kepala parut) beri sedikit garam.
  3. Kemudian kukus beras pulut tanpa air ya.
  4. Kemudian masukkan daun pandan supaya wangi.
  5. Setelah hampir matang, siram air santan ke permukaan pulut dengan merata.
  6. Kemudian kukus hingga matang, dan biarkan dingin sejenak.
  7. Selagi menunggu pulut dingin, bakar daun pisang supaya tidak mudah koyak, setelah di bakar di gunting menjadi beberapa bagian.
  8. Bagian kecil dan besar (bagian kecil untuk di dalam).
  9. Kalau ingin di makan langsung bisa bungkus seperti ini.
  10. Kalau mau di panggang bisa bungkus seperti ini, terus di panggang diatas kompor gas juga bisa, panggang hingga kulitnya gosong2 gitu dan beraroma.
  11. Bisa di sajikan dengan selai kaya, kepala parut, atau bisa di beri isian seperti ebi goreng (sesuai selera) saya pakai selai srikaya karena ada stock dirumah 👍🏻👍🏻.

This elegant Nyonya kuih is a glutinous rice cake that's marbled a bunga telang (butterfly pea flower). Kuih pulut tekan sering dihidangkan dengan kayayag sehingga kuih ini turut dipanggil sebagai kuih kaya atau pulut kaya. Kaedah penyediaannya adalah dengan mengukus pulut terlebih dahulu lalu. Kaya toast is widely known as a traditional Singaporean breakfast item. It is also a well-known snack in Singapore and Malaysia and can be eaten during breakfast or as a afternoon snack.

Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Recipe: Delicious Pulut kaya"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel